Heerenveen pikt doelman transfervrij op bij PEC Zwolle, 'naam Van Hooijdonk valt'

Heerenveen pikt doelman transfervrij op bij PEC Zwolle, 'naam Van Hooijdonk valt'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 15:51wo 23-06-2021 om 15:51

SC Heerenveen gaat zich versterken met Xavier Mous, bevestigt technisch manager Ferry de Haan aan Omrop Fryslân. De 25-jarige doelman komt transfervrij over van PEC Zwolle. Ondertussen valt ook de naam van Sydney van Hooijdonk.

Mous tekent vrijdag na zijn medische keuring voor twee seizoenen bij Heerenveen. "Voor mijn komst was er al interesse in Xavier", laat De Haan (foto) weten aan het Friese medium. "Hij kan het uitvechten met Erwin Mulder en dan zien we wel wie het opneemt tegen Go Ahead Eagles (eerste wedstrijd van het seizoen, red.)."

Heerenveen was op zoek naar een nieuwe reservedoelman na het vertrek van Ariël Harush. Mous vertrok deze zomer bij PEC Zwolle, dat zijn aflopede contract niet wilde verlengen.

Van Hooijdonk
Heerenveen is op de achtergrond ook bezig met aanvallende versterkingen. De Haan spreekt van een 'oriënterende' fase, waarbij volgens Voetbal International in elk geval de naam van de transfervrije NAC Breda-spits Van Hooijdonk is gevallen in het Abe Lenstra Stadion. "We zijn op dit moment voor niemand concreet", zegt De Haan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws