Weg lijkt vrij voor Malen, megatransfer Sancho 'kurz vor dem Abschluss'

Weg lijkt vrij voor Malen, megatransfer Sancho 'kurz vor dem Abschluss'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 17:36wo 23-06-2021 om 17:36

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 17:49wo 23-06-2021 om 17:49

De kans op een Borussia Dortmund-transfer van Donyell Malen lijkt toegenomen. Jadon Sancho staat volgens BILD op het punt om BVB te verlaten: dat zou de nummer drie van het vorige Bundesliga-seizoen de benodigde fondsen op kunnen leveren om de PSV-spits over te nemen.

Datzelfde BILD meldde vlak na de EK-wedstrijd Nederland-Oekraïne dat Malen in de nadrukkelijke belangstelling stond van Dortmund, maar dat Sancho eerst verkocht zou moeten worden. Dat laatste lijkt een kwestie van tijd: Manchester United is al ruim een jaar lang met hem bezig en nadert nu een akkoord met Dortmund. De transfer staat 'kurz vor dem Abschluss', klinkt het nu.

BVB nam Sancho in 2017 voor circa acht miljoen euro over van Manchester City, maar kan nu een veelvoud van dat bedrag terugverdienen. De 21-jarige aanvaller heeft zich in de voorbije vier jaar spectaculair ontwikkeld en heeft met vijftig goals en 64 assists in 137 officiële wedstrijden veel indruk gemaakt in zijn geboorteland. Dortmund zou een vraagprijs van 95 miljoen euro in zijn hoofd hebben en zou in dat geval meer dan voldoende geld in kas hebben om dertig miljoen voor Malen te betalen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws