Cerny verwacht 'zware avond' voor Oranje tegen Tsjechië: 'Heel speciale ploeg'

Cerny verwacht 'zware avond' voor Oranje tegen Tsjechië: 'Heel speciale ploeg'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 20:49wo 23-06-2021 om 20:49

Vaclav Cerny verwacht dat Oranje het zwaar gaat krijgen tegen Tsjechië. Woensdagavond werd duidelijk dat de ploeg van Frank de Boer het in de achtste finale van het EK opneemt tegen de Tsjechen.

In gesprek met ESPN vertelt Cerny, die zelf tweevoudig international is van Tsjechië, over de tegenstander van Nederland. "Ik moet zeggen dat we heel speciaal zijn in een bepaald opzicht: we kunnen ons goed voorbereiden op een zware tegenstander", vertelt de buitenspeler. "We vinden altijd wel een manier om die ploeg het dan lastig te maken. Ik denk dus dat het een zware wedstrijd wordt voor Nederland. Uiteindelijk heeft Oranje wel meer kwaliteit. We zullen het zien."

Cerny bevestigt vervolgens dat Tsjechië een heel compact spelende ploeg is. "Dat is het vooral. Je hebt ook Patrik Schick die het uitstekend doet. Hij helpt het team door wat extra's te brengen met zijn goals. Voor de rest is het echt heel compact. Het team is ook heel hecht. Dat is altijd al de kracht geweest van het Tsjechische elftal."

Oranje neemt het zondagavond om 18.00 uur op tegen Tsjechië. De wedstrijd zal plaatsvinden in een volle Puskás Aréna, die plaats biedt aan ruim 67 duizend toeschouwers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws