Busquets over Van der Vaart-kritiek: 'Accepteren geen gebrek aan respect'

Busquets over Van der Vaart-kritiek: 'Accepteren geen gebrek aan respect'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 22:00wo 23-06-2021 om 22:00

Sergio Busquets moest na afloop van de Slowakije-Spanje (0-5) vechten tegen zijn tranen. De controleur van FC Barcelona verzekerde zich met Spanje van de achtste finales van het EK én speelde zijn eerste wedstrijd op het toernooi na een coronabesmetting.

Na afloop van de overwinning op Slowakije verscheen captain Busquets voor de camera van Telecinco. "Ik ben erg blij. Ik een behoorlijk slechte tijd heb gehad: ik heb tien dagen thuis gezeten en wist niet of ik kon spelen. De groep is alleen erg sterk", vertelt 123-voudig international, waarna hij in tranen uitbarst. "Dit alles heeft ons sterker gemaakt."

Busquets reageerde ook andermaal op de kritiek van Rafael van der Vaart op de Spaanse ploeg. "We accepteren kritiek als we dingen niet goed doen", stelt de routinier. "We accepteren alleen geen gebrek aan respect van mensen die naar een EK zijn geweest en weten hoe moeilijk dit is."

Door de winstpartij is Spanje op een tweede plek geëindigd in Groep E op het EK. In de achtste finales zal de ploeg van Luis Enrique het opnemen tegen Kroatië, dat ook als tweede eindigde in haar poule.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws