Ook Busquets baalt van Van der Vaart: 'Om één minuut in spotlights te staan'

Ook Busquets baalt van Van der Vaart: 'Om één minuut in spotlights te staan'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 17:15di 22-06-2021 om 17:15

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 17:21di 22-06-2021 om 17:21

Rafael van der Vaart heeft voor de nodige beroering gezorgd in de Spaanse EK-selectie. In navolging van Koke heeft ook Sergio Busquets gereageerd op de uitspraken van de voormalig Oranje-international.

De Spanjaarden zijn moeizaam aan het EK begonnen met remises tegen Zweden en Polen. Na de 1-1 tegen de Polen was Spanje virtueel de tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finales. "Laten we het hopen", liet Van der Vaart toen weten tijdens de nabespreking bij de NOS. "Fluitend door, echt. Ik vind het een verschrikking: Spanje, jezus... Er zit eigenlijk niks in."

Koke sloeg al terug naar de ex-spelmaker van Ajax en Real Madrid en Busquets doet een duit in het zakje. "Als je woorden op die manier gebruikt, verlies je alle rede. Ik begrijp niet dat hij, als een oud-prof, zo praat om één minuut in de spotlights te staan. Ik vind het jammer", zegt de aanvoerder van het Spaanse team tegen Cadena COPE.

De controleur wijst er fijntjes op dat FC Barcelona twee keer kampioen werd in de periode van Van der Vaart bij Real Madrid. Ook stond Busquets in de basis tijdens de WK-finale van 2010, waarin Spanje te sterk was voor Oranje. "Ik kan hem ook makkelijk naar beneden halen naar aanleiding van verschillende duels die wij hebben gespeeld, en die iedereen zich nog wel herinnert, maar dat ga ik niet doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws