Koke (Spanje) slaat terug naar Van der Vaart: 'Foto van Iniesta, met hem ernaast'

Koke (Spanje) slaat terug naar Van der Vaart: 'Foto van Iniesta, met hem ernaast'

22-06-2021 08:37
79

De kritiek van Rafael van der Vaart op de Spaanse nationale ploeg is ook in Spanje doorgekomen. Middenvelder Koke heeft fijntjes verwezen naar de WK-finale van 2010, waarin Van der Vaart binnen de lijnen kwam.

De Spanjaarden zijn moeizaam aan het EK begonnen met remises tegen Zweden en Polen. Na de 1-1 tegen de Polen was Spanje virtueel de tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finales. "Laten we het hopen", liet Van der Vaart toen weten tijdens de nabespreking bij de NOS. "Fluitend door, echt. Ik vind het een verschrikking: Spanje, jezus... Er zit eigenlijk niks in."

Koke neemt die woorden hoog op, laat hij weten aan de radioshow El Partidazo de COPE. "Hij wil zijn momentje van glorie en die heeft hij ook gekregen", aldus de middenvelder van Atlético Madrid. "We zullen het in ons achterhoofd houden, ter motivatie. Ook voor het geval dat we later in het toernooi tegen Nederland gaan spelen. Stel dat we dan van hen verliezen: dat kan, dat is voetbal. Onlangs speelden we al gelijk tegen hen", doelt hij op de onderlinge oefenwedstrijd van 11 november 2020.

Koke kent echter zijn klassiekers. "We hebben Sergio Busquets in de ploeg. Hij won ooit een WK-finale van Nederland", doelt de middenvelder – bankzitter tijdens de 5-1 in 2014 – op de eindstrijd van 2010. "En we hebben hier op het trainingscomplex een foto van Andrés Iniesta, met Van der Vaart ernaast..."

Spanje speelt woensdag zijn derde pouleduel tegen Slowakije. Bij een zege is La Selección alsnog rechtstreeks door, bij een nederlaag is het EK voorbij en bij een gelijkspel gaat men door als nummer drie. De kans op een krachtmeting met Oranje is overigens een stuk kleiner geworden, nu het al zeker is dat de nummer drie groep A alsnog doorgaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie