'Kort bij Ajax gespeeld, maar wel alles wat ik geleerd heb, meegenomen naar Leeds'

'Kort bij Ajax gespeeld, maar wel alles wat ik geleerd heb, meegenomen naar Leeds'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 23:46wo 23-06-2021 om 23:46

Pascal Struijk heeft zich met een omweg opgewerkt tot gewaarde Premier League-kracht, maar is nog altijd dankbaar voor zijn opleiding bij Ajax. De in het Belgische Deurne geboren verdediger verruilde de ADO Den Haag-opleiding in 2016 voor die van Ajax en vertrok twee jaar later naar Leeds United, maar heeft naar eigen zeggen nog altijd profijt van zijn Amsterdamse jaren.

Struijk debuteerde bij Leeds United in het Championship, promoveerde vervolgens naar de Premier League en draaide ook op het hoogste niveau keurig mee, als verdediger én als controlerende middenvelder. "Ik denk dat mijn Ajax-opleiding heeft bijgedragen aan mijn positiespel en mijn balcontrole", laat hij weten aan de officiële Leeds United-kanalen. "Ik heb er niet lang gespeeld, twee jaartjes slechts. Maar ik ben er wel een betere speler geworden en ik heb alles wat ik daar heb geleerd, meegenomen naar de volgende bestemming. En dat was Leeds."

Inmiddels heeft Struijk zijn eerste seizoen tussen de Engelse voetbalelite achter de rug. Dat smaakt naar meer, laat hij weten. "Ik zou het mooi vinden om hetzelfde niveau aan te tikken als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong." Een interlandcarrière namens Oranje zou dus voor de hand liggen, maar het is nog maar de vraag of het zover komt: Struijk kan ook namens België uitkomen en heeft al contact gehad met bondscoach Roberto Martínez. "België is altijd een optie voor me", aldus Struijk, die echter nog geen definitieve beslissing heeft genomen. "Ik denk dat iedereen zijn eigen pad bewandelt en ik ben momenteel nog naar het mijne aan het zoeken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws