Breaking news

LIVE: Feyenoord wanhopig op zoek naar gelijkmaker tegen tijdrekkend Drita

Brazilië grijpt de winst op Copa América na zeer omstreden gelijkmaker

Brazilië grijpt de winst op Copa América na zeer omstreden gelijkmaker

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 08:00do 24-06-2021 om 08:00

Laatste update: donderdag 24 juni 2021 om 09:33do 24-06-2021 om 09:33

Brazilië heeft op het nippertje weten te winnen van Colombia in de Copa América, maar de manier waarop heeft kwaad bloed gezet bij de Colombianen, die in de slotfase op omstreden wijze een tegengoal incasseerden. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Brazilië.

Luis Fernando Díaz zette Colombia na tien minuten op voorsprong. Dat deed de middenvelder van FC Porto op schitterende wijze. Hij werkte de bal met een halve omhaal achter doelman Weverton, die van bondscoach Tite de voorkeur kreeg boven Ederson Moraes en Alisson Becker. 

Daarna volgden meerdere kansen van Brazilië, dat pas in de slotfase op gelijke hoogte kwam. De manier waarop zorgde voor woede bij Colombia. Scheidsrechter Néstor Pitana kreeg de bal tegen zich aan, waardoor de spelers van Colombia hoopten op een scheidsrechtersbal. Die werd echter niet gegeven, vermoedelijk omdat Brazilië balbezit bleef houden.. Uiteindelijk maakte Roberto Firmino van dichtbij de 1-1. De spelers van Colombia waren boos, maar ook de VAR greep niet in.

Brazilië zou in de absolute slotfase alsnog de overwinning pakken. Casemiro kopte in de tiende minuut van de blessuretijd binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee een plek in de kwartfinale. Zondagavond speelt Brazilië nog tegen Ecuador.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws