'Zat er bij Ajax wel dicht tegenaan, maar er was ook veel concurrentie'

'Zat er bij Ajax wel dicht tegenaan, maar er was ook veel concurrentie'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 08:13do 24-06-2021 om 08:13

Quinten Timber werkte woensdag zijn eerste training af als speler van FC Utrecht. Hij maakte vorige maand de overstap van Ajax naar de Domstad en heeft zin in een nieuwe uitdaging.

Broer Jurriën Quinten brak in rap tempo door bij Ajax en zit nu zelfs bij het Nederlands elftal. Een doorbraak bij Ajax zat er voor Quinten niet in. "Op een gegeven moment moet je gaan nadenken wat het beste is voor jezelf. Ik had wel het gevoel dat ik er bij Ajax dicht tegenaan zat, maar er was ook veel concurrentie", zegt Timber tegen De Telegraaf. "Ik wil stappen gaan maken. Ik ben net twintig jaar geworden. Daarom is de keuze op FC Utrecht gevallen."

Trainer René Hake is blij dat hij Timber erbij heeft. De middenvelder heeft een goede indruk achtergelaten bij zijn eerste training. "Met Quinten hebben we een jongen erbij met potentie naar de toekomst toe. Hij is een heel dynamische speler, een jongen die heel gemakkelijk afstanden overbrugt, en een heel technisch vaardige speler. Hij zal zijn weg moeten vinden en wij moeten kijken hoe we hem het beste tot zijn recht kunnen laten komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws