'We dachten: zou echt mooi zijn als we samen in grote Oranje gaan spelen'

'We dachten: zou echt mooi zijn als we samen in grote Oranje gaan spelen'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 16:38do 24-06-2021 om 16:38

Owen Wijndal en Donyell Malen droomden er vroeger van om samen in het Nederlands elftal te staan. Dat is gelukt: bondscoach Frank de Boer selecteerde het tweetal voor het EK. Malen en Wijndal zijn echter (nog) geen onbetwiste basisspelers.

"Bij het Oranje Onder 19 dachten we: het zou wel echt mooi zijn als we samen in het grote Nederlands elftal gaan spelen", vertelt Wijndal tegenover de NOS met Malen naast zich. "We merkten toen wel dat we bij de betere spelers van onze lichting hoorden. Dat het zó snel is gegaan, is wel hartstikke bijzonder."

Wijndal en Malen zijn al ongeveer tien jaar bevriend. "Die vriendschap kan nu ook het team helpen", vertelt Malen. "Het geeft een goede energie. Veel jongens hebben dat met elkaar hier. Ik denk dat dat ook zorgt voor verbinding met de oudere jongens die je nog niet kent."

Wijndal kwam tot dusver in twee EK-duels in actie bij Oranje. De linksback kwam al die wedstrijden als invaller binnen de lijnen: hij heeft zijn basisplek namelijk verloren aan Patrick van Aanholt. Malen speelde drie duels, waarvan één als basisklant. De PSV-spits was tot dusver goed voor twee assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws