'Onrust bij Roda JC: supportersgroepen komen in opstand tegen voorzitter'

'Onrust bij Roda JC: supportersgroepen komen in opstand tegen voorzitter'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 22:40do 24-06-2021 om 22:40

Het is onrustig bij Roda JC. Acht verschillende supportersgroepen zijn in opstand gekomen tegen voorzitter van de raad van commissarissen Joop Janssen.

Dat meldt Voetbal International. Onder meer Supportersvereniging Roda JC, Supportersraad Roda JC, wijzijnrodajc.nl, Platform Roda JC en podcast The Voice of Kaalhei hebben een brief verstuurd naar Jos Som, die voorzitter is van de Stichting Roda JC. Die stichting is in handen van de aandelen van Roda.

Volgens de supportersgroeperingen kan Roda JC zich door Janssen niet verder ontwikkelen. In de brief wordt beweerd dat de man uit Heerlen in zijn eentje beleid zou willen maken, zijn taak verwart met die van de algemeen directeur en niet goed overweg kan met collega-commissarissen en medewerkers van Roda. De supporters zijn bang dat Janssen ervoor zal zorgen dat technisch directeur Jeffrey van As en trainer Jurgen Streppel vertrekken uit Kerkrade.

De afzenders van de brief riepen Som op om voor woensdag 23 juni te reageren. Dat heeft de voorzitter van Stichting Roda JC echter niet gedaan. VI heeft geprobeerd om contact op te nemen met Janssen voor een reactie, maar dat is niet gelukt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws