Beukema kan geluk niet op: 'Keek hier heel mijn vakantieperiode naar uit'

Beukema kan geluk niet op: 'Keek hier heel mijn vakantieperiode naar uit'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 22:59do 24-06-2021 om 22:59

Sam Beukema is naar eigen zeggen erg fijn ontvangen bij AZ. De 22-jarige stopper komt over van Go Ahead Eagles en kende bijna alle spelers van de Alkmaarders alleen van de televisie.

Donderdag werkte AZ de eerste training van het nieuwe seizoen af. Dat was ook de eerste keer dat Beukema in dienst van de Alkmaarders op het veld stond. "Ik keek hier eigenlijk al heel mijn vakantieperiode naar uit", vertelt de geboren Deventenaar in gesprek met de AZ-clubkanalen. "Het is zo lekker dat de kop eraf is. Het veldje ligt er ook lekker bij."

De selectie van AZ heeft Beukema met open armen ontvangen. "Ik kende Reijnders en Verhulst al. Alle andere jongens kende ik alleen van tv, maar die hebben me echt fijn ontvangen", vertelt de verdediger. "Ik belde mijn ouders gisteren nog. Toen zei ik ook dat het een heel fijne groep is."

Beukema is ook met een duidelijk doel naar Alkmaar gekomen. "Ik wil me hier verder te ontwikkelen als voetballer en verdediger", stelt hij. "Daar kijk ik gewoon zó erg naar uit. Je merkt aan alles dat ik dat hier ga worden. Dat voel ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws