'Franse ziekenboeg raakt steeds voller: zestal kampt met blessureleed'

'Franse ziekenboeg raakt steeds voller: zestal kampt met blessureleed'

24-06-2021 23:28
21

De blessureproblemen stapelen zich op bij Frankrijk. Ousmane Dembélé moest na het duel met Hongarije al een streep zetten door de rest van het EK. Nu kampen vijf andere spelers ook met kwetsuren.

Daar maakt L'Équipe melding van. Thomas Lemar en Marcus Thuram, die beiden vooral op de bank zitten bij de Franse ploeg, moesten donderdag de training met pijn voortijdig staken. De twee zouden echter ogenschijnlijk lichte blessures hebben opgelopen.

Ook linksbacks Lucas Hernandez en Lucas Digne maken deel uit van de Franse ziekenboeg. Eerstgenoemde heeft last van zijn knie en is een twijfelgeval voor de achtste finale tegen Zwitserland op maandag. De blessure van Digne is erger: de verwachting is dat de speler van Everton alleen nog in een eventuele finale kan spelen.

Adrien Rabiot speelde tegen Portugal even noodgedwongen als linksback, maar heeft ook blessureproblemen. De zeventienvoudig international heeft al langere tijd last van zijn enkel en vreest voor eenzelfde scenario als bij Samuel Umtiti op het WK 2018. De stopper speelde toen ook door met een knieblessure, waardoor hij uiteindelijk voor langere tijd was uitgeschakeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.