'Ajax ziet contractonderhandelingen voorlopig spaak lopen: transfer voor de hand'

'Ajax ziet contractonderhandelingen voorlopig spaak lopen: transfer voor de hand'

25-06-2021 07:04
75

Noussair Mazraoui dreigt Ajax deze zomer te verlaten. De contractonderhandelingen tussen de landskampioen en de 23-jarige rechtsback zijn voorlopig op niets uitgelopen, meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant ligt een verkoop van Mazraoui voor de hand. Ajax, dat vrijdag aan de voorbereiding begint, heeft Sean Klaiber om die reden laten weten dat hij vooralsnog niet weg mag. De huidige verbintenis van Mazraoui in de Johan Cruijff Arena loopt medio 2022 af.

De twaalfvoudig Marokkaans international veroverde in het succesvolle seizoen 2018/2019 een basisplaats bij Ajax, maar hij werd ook regelmatig geplaagd door blessures. Hij begon ook het afgelopen seizoen ijzersterk, maar al snel gooide een kwetsuur roet in het eten. Devyne Rensch greep vervolgens zijn kans onder coach Erik ten Hag.

Het AD voorspelt dat de reservebank van Ajax een ander gezicht krijgt. Ook Zakaria Labyad ligt nog een jaar vast en mikt op een transfer naar het buitenland. De Amsterdammers proberen daarnaast het volgend jaar aflopende contract van Jurgen Ekkelenkamp te verlengen, maar clubs uit Duitsland, Engeland en Italië proberen hem te kopen. Eredivisie-clubs informeerden naar de huurmogelijkheden.

Andere spelers die mogelijk niet meer terugkeren bij Ajax zijn David Neres en Kjell Scherpen. Brian Brobbey (RB Leipzig), Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk) en Oussama Idrissi (terug naar Sevilla) zijn al vertrokken.