Oranje is met drie spelers hofleverancier van UEFA's Team van de Groepsfase

Oranje is met drie spelers hofleverancier van UEFA's Team van de Groepsfase

25-06-2021 08:43
115

Het Nederlands elftal domineert het 'Team van de Groepsfase' dat de UEFA heeft samengesteld. Liefst drie spelers van Oranje zijn opgenomen in het elftal. Geen enkel ander land vaardigt meer dan één speler af.

Denzel Dumfries, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zijn door de UEFA geselecteerd. Mede door de inbreng van het drietal bleef de equipe van bondscoach Frank de Boer ongeslagen in de groepsfase van het EK. Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (3-0) werden achtereenvolgens verslagen in de Johan Cruijff Arena. In de achtste finale neemt Nederland het zondag op tegen Tsjechië.

Namens de Tsjechen is Patrik Schick, die opviel met zijn fabuleuze goal tegen Schotland, opgenomen in het team. Hij vormt een voorhoede met Memphis en Cristiano Ronaldo, die met vijf goals voorlopig de topscorer is van het toernooi. Opvallend is dat toplanden als Frankrijk en Duitsland ontbreken. Namens de Rode Duivels staat niet Kevin De Bruyne of Romelu Lukakau, maar Thomas Meunier in het elftal.