Uruguay en Paraguay na solide overwinningen zeker van volgende ronde Copa América

25-06-2021 10:32
1

Uruguay en Paraguay hebben zich vrijdagnacht geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Eerstgenoemde rekende af met Bolivia, terwijl het laatstgenoemde land enigszins verrassend won van Chili.

Bolivia - Uruguay 0-2
Tegen Bolivia was Uruguay de betere ploeg. Toch kreeg de op papier thuisspelende ploeg ook wat kansjes om tot scoren te komen. Vlak voor rust kwam Uruguay op voorsprong. Giorgian De Arrascaeta gaf een voorzet in de zestien van Bolivia, waarna Jairo Quinteros de bal achter zijn eigen doelman werkte. De 0-1 stand stond bij rust nog steeds op het scorebord.

In de tweede helft kregen Edison Cavani, Luis Suárez en Rodrigo Bentancur kansen om de marge te verdubbelen namens Uruguay. Dat lukte eerstgenoemde pas in de tachtigste minuut: Facundo Torres bediende Cavani, waarna de spits de bal koeltjes achter doelman Carlos Lampe wist te schuiven: 0-2. Dat was ook de einduitslag. Daardoor bezet Uruguay nu een vierde plaats in haar poule. De ploeg komt in de groepsfase nog in actie tegen Paraguay.

Chili - Paraguay 0-2
Ook het treffen tussen Chili en Paraguay eindigde in 0-2. In de 33ste minuut zette Braian Samudio zijn land op een redelijk verrassende 0-1 voorsprong. In de tweede helft verdubbelde vedette Miguel Almirón de marge voor Paraguay. De 27-jarige spelmaker schoot vanaf elf meter de 0-2 binnen. Daarmee pakt Paraguay drie punten. De ploeg staat nu tweede in haar Copa América-poule, met één punt minder dan koploper Argentinië.