Ajax pikt bij FC Volendam vertrokken doelman transfervrij op

Ajax pikt bij FC Volendam vertrokken doelman transfervrij op

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 13:44vr 25-06-2021 om 13:44

Ajax heeft Joey Roggeveen transfervrij overgenomen van FC Volendam, maakt de landskampioen vrijdag bekend. De 23-jarige doelman tekent een contract voor één seizoen in Amsterdam, waar hij aansluit bij de beloften van coach John Heitinga.

Roggeveen had een aflopend contract bij Volendam, dat besloot hem geen nieuw aanbod te doen. Hij krijgt nu een kans van Jong Ajax, dat nog op zoek was naar versterking van het keepersbestand. Afwisselend lijken Jay Gorter, Calvin Raatsie en mogelijk Charlie Setford hun minuten te gaan maken in de Keuken Kampioen Divisie. Gorter zal echter ook deel uitmaken van de selectie van trainer Erik ten Hag, terwijl Setford nog voor Ajax O18 mag uitkomen.

Roggeveen speelde sinds 2019 voor de Volendammers. Afgelopen seizoen kwam hij tot achttien competitieduels, waarin hij 29 tegendoelpunten kreeg en drie keer de nul hield. De sluitpost veroverde een basisplaats gedurende het seizoen, maar moest die weer afstaan na een coronabesmetting. Roggeveen mocht net als collega Nick Bakker vertrekken. "In het algemeen zijn we niet honderd procent tevreden over beide keepers", legde trainer Wim Jonk in april al uit aan NH. "Het zijn jongens met potentie, maar ze missen stabiliteit."

Roggeveel speelde al in de jeugd van Ajax, waarna hij via AZ en Telstar bij Volendam belandde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws