FC Twente presenteert 'beste speler van het seizoen '16/'17 bij FC Utrecht'

FC Twente presenteert 'beste speler van het seizoen '16/'17 bij FC Utrecht'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 14:25vr 25-06-2021 om 14:25

FC Twente heeft de komst van Giovanni Troupée bevestigd. De 23-jarige rechtsback komt transfervrij over van FC Utrecht en heeft in De Grolsch Veste een contract voor één jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen.

Twente huurde Troupée in de tweede helft van het seizoen 2019/2020 al eens van de Domstedelingen. De competitie werd toen echter afgebroken vanwege het coronavirus. "Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam voelde ik me direct op mijn gemak", zegt hij op de clubsite. "Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters."

Streuer hoopt dat Troupée alsnog zijn belofte weet in te lossen. "Wij hebben het vertrouwen dat hij weer op zijn oude niveau kan terugkomen", zegt de technisch directeur van de Tukkers. "Een paar jaar geleden was hij nog 'beste speler van het seizoen' bij FC Utrecht. Op dat niveau moet hij weer terugkomen. Hij is nog jong en moet dat zeker kunnen waarmaken."

Troupée doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en debuteerde in 2015 in de hoofdmacht van de club uit de Domstad. De vleugelverdediger speelde tot dusver 90 Eredivisie-wedstrijden. In 2018/2019 kwam hij uit voor ADO Den Haag.

TC Tubantia maakte al melding van de komst van Troupée. Volgens de krant heeft de Enschedese club ook zijn pijlen gericht op oud-PSV'er Jürgen Locadia en Heracles Almelo-aanvoerder Robin Pröpper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Troupée het waarmaken bij Twente?

Ja
62%
Nee
38%
(460 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws