Olympique Lyon heeft nieuws: Bosz neemt drie landgenoten mee uit Leverkusen

Olympique Lyon heeft nieuws: Bosz neemt drie landgenoten mee uit Leverkusen

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 23:57vr 25-06-2021 om 23:57

Peter Bosz heeft zijn technische staf bij Olympique Lyon samengesteld, laat L'OL vrijdag weten via de officiële kanalen. De 57-jarige Apeldoorner laat zich in Lyon assisteren door drie bekende landgenoten.

Bosz' vaste assistent Hendrie Krüzen wordt ook in Frankrijk zijn rechterhand, bevestigt de club. Hetzelfde geldt voor Rob Maas, die bij Vitesse en Bayer Leverkusen al samenwerkte met Bosz. Conditietrainer Terry Peters heeft ook een verleden in Arnhem en Leverkusen en wordt in Lyon herenigd met zijn landgenoten.

De technische staf wordt gecompleteerd door oud-verdediger Claudio Caçapa en oud-doelman Rémy Vercoutre. De in Brazilië geboren Caçapa won na de eeuwwisseling zes landstitels met Olympique Lyon, stopte in het seizoen 2011/2012 met voetballen en fungeert al sinds 2016 als assistent-trainer. Vercoutre stond tussen 2002 en 2014 bij Lyon onder contract en ging na het afsluiten van zijn carrière bij het Canadese Montréal Impact aan de slag. Binnenkort keert hij als keeperstrainer terug in Lyon, waar hij Christophe Revel gaat vervangen.

Bosz werd eind maart ontslagen bij Bayer Leverkusen en krijgt in Lyon een nieuwe kans. Hij heeft voor twee jaar getekend bij de nummer vier van de Ligue 1.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws