Ervaringsdeskundige Sneijder: 'Druk deed mij weinig, soms zag je spelers weglopen'

Ervaringsdeskundige Sneijder: 'Druk deed mij weinig, soms zag je spelers weglopen'

Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021 om 12:03za 26-06-2021 om 12:03

Wesley Sneijder denkt dat de druk toeneemt bij de spelers van het Nederlands elftal, nu de achtste finale op het EK bereikt is. Tsjechië is zondagavond de tegenstander. Dat moet volgens Sneijder te doen zijn.

De druk zal volgens Sneijder anders zijn. "Dat verandert wel. Als je een misstap maakt, is er niets meer en is het klaar. Dat geeft wat extra druk, ja", zegt Sneijder bij Studio Europa. "Het zou gek zijn als ze zeggen dat ze Tsjechië oprollen. Ze weten wat de Tsjechen kunnen, maar we moeten ze ook niet helemaal de hemel inprijzen."

Sneijder zelf had weinig last van de druk. "Met mij deed het vrij weinig, maar dat is persoonlijk. Sommige spelers worden nerveus en sommige spelers gaan er makkelijk doorheen. Je probeert zelf zo ontspannen mogelijk te zijn dat je de rest daarin meeneemt. Maar ja, soms zag je ook spelers weglopen."

Ibrahim Afellay beaamt dat. "Iedereen heeft zijn eigen wedstrijdvoorbereiding. Sommige spelers zie je lijkbleek wegtrekken. Dat je denkt: gaat het nog? Ik had moeite met de sportmaaltijd, maar dat was het enige. Het zou erger zijn dat je op het veld met knikkende knieën een bal aan moet nemen."

Ook scheidsrechter Allard Lindhout gedijt wel bij wat druk. "Je hebt spanning nodig om goed te presteren. Ik vind dat altijd wel lekker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws