VVV strikt beoogde Giakoumakis-opvolger: 'Mestreechteneer' komt over uit Serie C

VVV strikt beoogde Giakoumakis-opvolger: 'Mestreechteneer' komt over uit Serie C

26-06-2021 17:10 Laatste update: 17:32
33

Sven Braken is komend seizoen weer actief in Nederland. Eredivisie-degradant VVV-Venlo heeft de 28-jarige Maastrichtenaar vastgelegd, laten de Venlonaren zaterdag weten via de officiële kanalen.

Braken debuteerde bij MVV als prof en kwam later uit voor Almere City, NEC en FC Emmen, voordat hij in 2019 het avontuur bij het Italiaanse Livorno aanging. Na vijftig wedstrijden in de Serie B, de Serie C en de Coppa Italia keert de spits terug naar Nederland. "Ik was me op mijn toekomst aan het oriënteren toen VVV-Venlo bij me aanklopte. Ze waren zeer doortastend", aldus Braken, die voor twee jaar getekend heeft, in gesprek met de VVV-kanalen.

Technisch manager Stan Valckx weet wat hij in huis haalt. "Als geboren en getogen 'Mestreechteneer' is Sven een jongen die de Limburgse cultuur goed kent en daarmee perfect past in onze spelersgroep", klinkt het. "Met zijn technische bagage, balvaardigheid, overzicht én neusje voor de goal is hij daarnaast een spits die zelf zijn doelpunten mee zal pikken, maar ook anderen kan laten scoren. Een veelzijdige spits die in het spelsysteem past dat wij voor ogen hebben."

Braken kan zijn borst natmaken, aangezien hij de regerend Eredivisie-topscorer moet doen vergeten: Giorgos Giakoumakis ontbrak bij de eerste training van VVV en de club gaat er nog steeds van uit dat de Griek nog verkocht wordt. "Ik weet dat ik een paar grote schoenen te vullen heb bij de club, want de ongelofelijke prestaties van Giorgos Giakoumakis zijn natuurlijk de hele wereld over gegaan. Maar ik ben strijdlustig", aldus Braken.