'Milan wil Chelsea-drietal en gaat in gesprek: Ziyech als gewenste spelmaker'

'Milan wil Chelsea-drietal en gaat in gesprek: Ziyech als gewenste spelmaker'

26-06-2021 19:25 Laatste update: 19:40
49

De transfer van Hakim Ziyech naar AC Milan wordt steeds waarschijnlijker. De Marokkaanse spelmaker lijkt bij Chelsea niet op veel speeltijd van trainer Thomas Tuchel te rekenen en de Rossoneri willen toeslaan.

Volgens Sky Sport Italia heeft Milan een gesprek met Chelsea ingepland om drie transfers te bespreken. De overstap van Olivier Giroud is het meest waarschijnlijkst: er is al een persoonlijk akkoord met de Franse spits bereikt en de Italianen hopen The Blues nu zo ver te krijgen dat ze hun sterke aanvaller transfervrij laten gaan.

Dat zal absoluut niet het geval zijn rond Ziyech. De Milanezen hopen de voormalig Ajacied en middenvelder Tiemoué Bakayoko definitief over te nemen en daarmee alle gaten die nog in de selectie bestonden te dichten. Het is de bedoeling dat er volgende week gesproken wordt met Marina Granovskaia, de 'transferbaas' van Chelsea.

Als de Russin akkoord gaat met een vertrek van Ziyech, zal zijn periode op Stamford Bridge beperkt blijven tot één jaar. De spelmaker kwam wel tot 23 wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin twee keer, maar na het ontslag van Frank Lampard en de aanstelling van Tuchel moet hij het met minder minuten doen dan hij zou willen.