Almere City heeft opvolger voor Verheydt binnen: 'Enorm interessant voor ons'

Almere City heeft opvolger voor Verheydt binnen: 'Enorm interessant voor ons'

26-06-2021 20:14
6

Maarten Pouwels is de nieuwe spits van Almere City. De Flevolanders waren na het vertrek van Thomas Verheydt op zoek naar een nieuwe targetman en hebben die in de 22-jarige Dalfsenaar gevonden. Hij wordt overgenomen van Cambuur.

Almere, dat komend seizoen getraind wordt door Gertjan Verbeek, wil twee soorten spitsen halen en heeft er met Pouwels één binnen. "We verwachten dat Maarten het uitstekend kan invullen", zegt technisch manager Teun Jacobs op de clubsite. "Hij is bijna twee meter lang en heeft veel wedstrijden gespeeld bij Go Ahead Eagles."

Jacobs doelt daarmee op de eerste twee seizoenen van Pouwels in het betaalde voetbal. Hij kwam 32 keer als invaller in het veld voor Kowet en maakte in bijna 500 minuten zeven doelpunten voor de formatie uit Deventer. Bij Cambuur ging het de lange spits minder voor de wind, want hij maakte maar 53 minuten in het kampioensseizoen en scoorde niet.

In Almere krijgt hij dus een nieuwe kans. "Ik zie Almere City FC als een topclub, waar ik veel perspectief heb om minuten te gaan maken. Almere City FC is een club met ambitie en ik heb ongelooflijk veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s