'Frankrijk kiest na poulefase voor nieuw systeem: drietal moet plaatsmaken'

'Frankrijk kiest na poulefase voor nieuw systeem: drietal moet plaatsmaken'

26-06-2021 22:24
23

Frankrijk lijkt het in de knock-outfase van het EK helemaal anders te gaan doen. Les Bleus werden in 2018 wereldkampioen met een 4-4-2 systeem en begonnen ook het EK in die formatie, maar de spelers zouden meer zien in een systeem met drie centrale verdedigers.

Volgens L'Équipe is er al getraind op het nieuwe systeem, op initiatief van enkele spelers. De grote namen van de ploeg lijken hun plekje te behouden. Karim Benzema en Kylian Mbappé moeten het spitsenduo gaan vormen, met Antoine Griezmann er kort achter en N'Golo Kanté en Paul Pogba als controlerend blok.

In vergelijking met de laatste poulewedstrijd tegen Portugal zouden Jules Koundé, Lucas Hernández en Corentin Tolisso hun plekje kwijtraken. Benjamin Pavard werd tijdens het laatste pouleduel vervangen door Koundé, maar mag waarschijnlijk weer de rechterflank bestrijken. Naar verwachting zal Clément Lenglet als extra centrale verdediger fungeren en neemt Adrien Rabiot de linkerflank voor zijn rekening, ten koste van Tolisso en Hernández.

De ploeg van Didier Deschamps pakte tegen Duitsland, Hongarije en Portugal vijf punten en eindigden als eerste in Groep F, de Poule des Doods. Maandagavond wacht Zwitserland in Boekarest: de winnaar van die achtste finalewedstrijd mag afreizen naar Sint-Petersburg en stuit op Kroatië of Spanje.