'Denemarken is geen light-versie van Oranje, ik vind ze op dit moment beter'

'Denemarken is geen light-versie van Oranje, ik vind ze op dit moment beter'

27-06-2021 14:18
36

Kenneth Perez kijkt uit naar de mogelijke clash tussen Nederland en Denemarken in de kwartfinale van het EK. De Deense analist heeft niets dan lof voor de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand, maar is er tegelijkertijd niet helemaal gerust op.

De onrust bij Perez heeft te maken met de overwinning op Wales: het spel en de uitslag (0-4) waren overtuigend, maar een aantal internationals kwam niet ongeschonden uit de strijd. "Ik vrees wel een klein beetje voor Denemarken: Simon Kjaer had een hamstringblessure, Jens Stryger Larsen moest rekken en strekken, Thomas Delaney moest eruit... Dat zijn sterkhouders voor het geraamte van het elftal", zegt Perez bij de NOS.

Kjaer liet zich in de slotfase wisselen. "Hij is wel echt een key player van Denemarken. Denemarken is niet Frankrijk, dat drie verschillende elftallen kan opstellen", reageert Ibrahim Afellay, die geniet van de Denen. "Het was wederom genieten: het voetballen van achteruit, het overslaan van linies, het gebruik van een derde man… Alle facetten die je wilt zien bij een aanvallende ploeg. Denemarken heeft ons allemaal heel positief verrast."

Perez voorziet een mooie wedstrijd, mits Oranje eerst afrekent met Tsjechië. "Ik wil niet zeggen dat Denemarken een light-versie is van Nederland, want ik vind ze op dit moment een betere indruk maken dan Nederland. Ik heb natuurlijk ook een zwak voor Nederland. Maar ik merk dat veel Nederlanders nog iets meer genieten van Denemarken dan van Nederland."