Frenkie de Jong wil verantwoordelijkheid nemen: 'Dan neem ik er één'

Frenkie de Jong wil verantwoordelijkheid nemen: 'Dan neem ik er één'

27-06-2021 18:07
3

Frenkie de Jong zal zijn verantwoordelijkheid nemen mocht de EK-clash met Tsjechië uitdraaien op strafschoppen. De middenvelder van het Nederlands elftal is bereid om achter de bal te gaan staan.

De Jong neemt doorgaans geen penalty's in Oranje of bij FC Barcelona, maar wil er best één nemen in de strafschoppenserie. "Dat moet je aan de trainer vragen", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "We hebben erop getraind. Als ze willen dat ik er een neem, dan neem ik er een."

Volgens De Jong boekt Nederland duidelijk vooruitgang sinds het trainingskamp in Portugal. Ook tijdens het EK zelf gaat het steeds beter, vindt hij. "Het is steeds iets beter gegaan. Van die periode tot nu heb je een grote ontwikkeling kunnen zien. En het is nog niet afgelopen, we kunnen nog steeds doorgroeien, hopelijk kunnen we morgen een volgende stap zetten."

Overigens vertelde Sander Westerveld bij VI Live dat ook doelman Maarten Stekelenburg er klaar voor is. De routinier won een 'penaltyduel' van Tim Krul.