Update: ook Telegraaf heeft Trésor-nieuws, 'wéér Eredivisie-transfer voor Genk'

Update: ook Telegraaf heeft Trésor-nieuws, 'wéér Eredivisie-transfer voor Genk'

02-07-2021 10:38 Laatste update: 10:38
44

KRC Genk-trainer John van den Brom wil na Carel Eiting ook Mike Trésor Ndayishimiye naar de Luminus Arena halen, meldt het Het Belang van Limburg. De 22-jarige Belg met Burundese roots heeft nog een contract tot medio 2023 bij Willem II.

Hoeveel Genk wil overmaken naar Tilburg, is niet bekend. De Jupiler Pro League-club toont zich zeer bedrijvig. Zo werd eerder deze week een deal gesloten met Ajax en Eiting. Nu prijkt dus ook Trésor hoog op het verlanglijstje, schrijft de Belgische krant.

De aanvallende middenvelder werd geboren in Brussel en speelde in de jeugdopleiding van onder meer Anderlecht. Bij Paars-Wit bleef een doorbraak uit en nadat hij geen profcontract kreeg aangeboden, koos hij zijn heil bij NEC. De Nijmegenaren verhuurden hem in 2019 aan Willem II, waar Trésor definitief zijn naam vestigde. De Tricoleres lichten vervolgens een koopoptie van 500.000 euro.

Het afgelopen seizoen stond Trésor minder in de schijnwerpers, maar hij speelde wel 34 Eredivisie-duels. Daarin scoorde hij viermaal en gaf hij elf assists.

Update: Genk gaat opnieuw shoppen in de Eredivisie. Trésor gaat Cyriel Dessers, Carel Eiting en trainer John van den Brom volgend seizoen gezelschap houden, meldt De Telegraaf vrijdag. De spelmaker ligt nog tot 2023 vast bij Willem II, maar was al niet meer aanwezig op de training. Voor hoeveel seizoenen hij in de Luminus Arena gaat tekenen, is nog onduidelijk.