Gullit wijst na uitschakeling naar Oranje-drietal: 'Ik heb ze niet gezien'

Gullit wijst na uitschakeling naar Oranje-drietal: 'Ik heb ze niet gezien'

27-06-2021 20:44
115

Ruud Gullit ziet dat er verschillende dingen mis zijn gegaan aan de kant van Oranje tegen Tsjechië. De ploeg van Frank de Boer verloor met 0-2, waardoor het EK erop zit.

"Dit is een grote teleurstelling", begint Gullit zijn betoog bij beIN Sports. "Voor de rode kaart hadden we een kans met Malen, één op één met de keeper. De doelman deed dat ook goed, maar normaal gesproken moet je zo'n kans afmaken. Daarna heeft de rode kaart het verschil gemaakt. Je kan ook zeggen dat het een lichte overtreding was op De Ligt, maar hij maakte inderdaad hands. Ik denk dat de rode kaart terecht was."

Wedden

Meer odds

"Daarna kwam Promes erin, wat erg raar is", gaat Gullit verder. "Ook toen we nog met elf man stonden, zag ik Wijnaldum, Memphis en Frenkie de Jong niet. Alle spelers waar je op vertrouwt, gaven niet thuis. Dat kan ook komen door de tactiek van Tsjechië."

Vervolgens plaatst Gullit zijn vraagtekens bij de aanpak van bondscoach Frank de Boer. "Ik vraag me nog steeds af waarom De Boer het systeem heeft veranderd. Dat gaat de headlines domineren: de wissels van De Boer en de formatie. Hij zal het lastig krijgen om het spel tegen Tsjechië te verantwoorden in Nederland."