'Hoorde dat Hollanders kritiek hadden, maar wij gaan door en zij liggen eruit'

'Hoorde dat Hollanders kritiek hadden, maar wij gaan door en zij liggen eruit'

27-06-2021 23:30
283

Thibaut Courtois is trots dat België zich geplaatst heeft voor de kwartfinale van het EK. De doelman van de Belgen sneert ook even subtiel naar Nederland, dat strandt in de achtste finale. 

In een waar voetbalgevecht met Portugal trok België aan het langste eind. "Als je 1-0 voorkomt tegen Portugal - dat zo veel offensief geweld heeft - weet je dat het moeilijk wordt. We hebben goed verdedigd en bewezen dat de kritiek op onze defensie onterecht is. Ik hoorde dat enkele Hollanders kritiek hadden op ons, maar wij stoten door en zij liggen eruit", zegt Courtois tegen Sporza.

Voor België wacht nu een clash met Italië in de kwartfinale. "We hebben pech dat we in een helft zitten met de topploegen, maar we hebben er de kwaliteit wel voor. Laat ons hopen dat we iedereen kunnen recupereren voor de kwartfinale tegen Italië."

"We hebben met zijn allen hard gewerkt. De trainer zei dat als wij met zijn allen harder zouden werken dan zij, dat we ook zouden winnen. Dat is vandaag ook uitgekomen", besluit Courtois.