Van der Vaart urenlang trending topic in Spanje: 'Dit is karma. Groetjes, Rafa!'

Van der Vaart urenlang trending topic in Spanje: 'Dit is karma. Groetjes, Rafa!'

28-06-2021 07:28 Laatste update: 09:10
114

Rafael van der Vaart is zondagavond urenlang trending topic geweest in Spanje. Veel Spanjaarden haalden na de EK-eliminatie van het Nederlands elftal hun gram.

Van der Vaart zette vorige week kwaad bloed in het geboorteland van zijn moeder door Spanje 'een verschrikking' te noemen. Koke, Busquets en Pablo Sarabia reageerden als door een wesp gestoken. De EK-uitschakeling van Oranje tegen Tsjechië (0-2) is voor Spaanse voetbalfans én kranten aanleiding om nog een keer terug te slaan naar de 109-voudig international.

Wedden

Meer odds

'Dit is karma', schrijft de Spaanse krant AS. 'De EK-uitschakeling van het in de groepsfase nog zo dominante Nederland straalt af op Van der Vaart. Het duurde niet lang voordat zijn naam tussen de trending topics op Twitter verscheen.' In veel tweets staat de beroemde foto, waarbij Van der Vaart de winnende goal van Andrés Iniesta in de WK-finale van 2010 tevergeefs probeert te voorkomen.

Ook Marca wijdt een artikel aan Van der Vaart. 'Er zijn rekeningen vereffend', klinkt het. 'Van der Vaart zal nu minstens een jaar moeten wachten om zijn wens om 'het verschrikkelijke Spanje' te treffen in vervulling te zien gaan. Groetjes, Rafa!'