Groningen wijzigt stadionnaam: 'Alle huidige uitingen worden nu weggehaald'

Groningen wijzigt stadionnaam: 'Alle huidige uitingen worden nu weggehaald'

28-06-2021 10:18
128

Het stadion van FC Groningen gaat vanaf komend seizoen een andere naam dragen. Door een naamswijziging bij hoofdsponsor Hitachi Capital Mobility gaat de club op zoek naar een nieuwe partner voor de stadionnaamgeving.

Dat laat de Trots van het Noorden weten op de officiële kanalen. Hitachi Capital Mobility gaat verder als MHC Mobility en dat betekent dat alle huidige uitingen op en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion verwijderd zullen worden. Groningen gaat daarnaast op zoek naar een nieuwe partner om de thuishaven weer van een naam te kunnen voorzien.

Wouter Gudde, algemeen directeur van de Groningers, geeft aan dat het stadion voorlopig weer de Euroborg gaat heten. "Totdat we invulling hebben gegeven aan een nieuwe naamgever voor het stadion. Omdat wij een nog éénjarig contract hebben voor de stadionnaamgeving en wij niet voor dat ene jaar de stadionnaam willen wijzigen, worden in afwachting van toekomstige beslissingen nu alle huidige stadionuitingen weggehaald", legt hij uit.

De club wil graag een nieuwe naam die aansluit bij het beleidsplan dat de club in 2020 gepresenteerd heeft. Daarin staat hoe Groningen binnen vijf jaar weer een prijs moet winnen en dus heet het plan 'Samen naar de Grote Markt'.