NEC pakt door en strikt vijfde zomerversterking: Ook Dolberg komt er vandaan

NEC pakt door en strikt vijfde zomerversterking: "Ook Dolberg komt er vandaan"

28-06-2021 13:55
46

NEC versterkt zich opnieuw met een Deen: Magnus Mattsson komt over van Silkeborg IF en tekent in Nijmegen voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Mattsson is een 22-jarige spelmaker, die afgelopen seizoen - als aanvoerder - indruk maakte op het tweede niveau van Denemarken. In dertig wedstrijden was hij goed voor 22 goals en acht assists. Technisch directeur Ted van Leeuwen (foto) had Mattsson al langer op het oog.

"In de O17 viel Magnus me al op bij Silkeborg, dat overigens een uitstekende opleiding heeft. Ook Kasper Dolberg komt er vandaan", zegt Van Leeuwen op de clubsite. "Magnus is een elegante speler die als aanvallende middenvelder en op beide vleugels uit de voeten kan. Hij scoort makkelijk en was in hoge mate verantwoordelijk voor de promotie van Silkeborg IF naar de Superliga."

Een simpele optelsom was de komst van Mattsson niet, aldus Van Leeuwen. "Magnus is een voormalig jeugdinternational en heeft met zijn doelpuntenproductie bij Silkeborg de interesse van veel clubs aangewakkerd. We zijn heel verheugd dat hij voor NEC heeft gekozen, want er was veel belangstelling voor hem."

Mattsson is na Lasse Schöne en Mikkel Duelund de derde Deense nieuweling in De Goffert. NEC versterkte zich ook al met Ilias Bronkhorst en doelman Danny Vukovic. "Het is voor mij de juiste stap in mijn carrière", reageert Mattsson op zijn transfer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie