'Koeman krijgt extra financiële armslag: Barça verkoopt back aan Leeds'

'Koeman krijgt extra financiële armslag: Barça verkoopt back aan Leeds'

28-06-2021 15:28
29

Junior Firpo zal Barcelona en trainer Ronald Koeman weer wat extra miljoenen op gaan leveren. De linksback gaat naar alle waarschijnlijkheid voor vijftien miljoen euro naar Leeds United, waardoor de financiële situatie van de Catalanen weer wat verbetert.

Dat Barça het geld hard nodig heeft is bekend en dus komen de Firpo-miljoenen goed uit. Volgens Sport is de transfer naar Leeds United bijna rond en wordt binnen afzienbare tijd witte rook verwacht. De Spanjaard met Dominicaanse roots is overtuigd door het project van trainer Marcelo Bielsa en directeur voetbalzaken Victor Orta.

Barcelona probeerde Firpo al geruime tijd te verkopen en kreeg meer aanbiedingen uit de Premier League. De verdediger hoopte zelf echter op AC Milan, dat maar niet doorpakte. Toen Leeds zich meldde met een overtuigend verhaal, ging de back alsnog overstag. Hij wil graag bijdragen aan aanvallend voetbal op Elland Road.

Koeman kan dus gaan bedenken waar hij het vrijgekomen geld aan wil gaan besteden. Sergio Agüero, Emerson, Memphis Depay en Eric García werden al binnengehaald voor een totaal transferbedrag van negen miljoen euro.