Promotie voor broertje Koopmeiners: 'De Eredivisie is het volgende doel'

Promotie voor broertje Koopmeiners: 'De Eredivisie is het volgende doel'

28-06-2021 18:35
29

Peer Koopmeiners heeft zijn contract bij AZ opengebroken en verlengd. Het 21-jarige broertje van aanvoerder Teun Koopmeiners ligt nu vast tot medio 2025 in het AFAS Stadion.

AZ maakt ook bekend dat Peer Koopmeiners definitief aansluit bij de selectie van coach Pascal Jansen. "Ik heb altijd de droom gehad om van grote waarde te zijn voor deze club; al op mijn achtste zat ik hier in het familievak met mijn opa en ouders", zegt de middenvelder op de clubsite. "Des te mooier is het om dan nu hier te zitten. Ik heb al veel ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was ook mooi, maar nu wil ik de stap maken naar de Eredivisie. Dat is het volgende doel."

Koopmeiners speelde 78 officiële wedstrijden voor Jong AZ, waar hij zich ontpopte tot aanvoerder en dragende kracht. Afgelopen seizoen kwam hij tot 34 duels, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. Hij speelt op dezelfde positie als zijn broer, die in de belangstelling staat van Atalanta Bergamo.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft vertrouwen in een doorbraak van Peer. "Hij heeft in de afgelopen jaren al veel in Jong AZ gespeeld. "Ik denk dat hij heel goed heeft doorgehad dat hij die wedstrijden nodig had om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. Nu is hij klaar voor de A-selectie, een mooie nieuwe uitdaging. Of hij zijn kans gaat pakken? Daar gaan we wel van uit."