NAC incasseert nieuwe klap: 'Het is crisis bij de club, komt dit er ook nog bij'

NAC incasseert nieuwe klap: 'Het is crisis bij de club, komt dit er ook nog bij'

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2021 om 09:32di 29-06-2021 om 09:32

Rob Penders verlaat NAC Breda voor FC Eindhoven, zo werd maandag bekend. De timing is opvallend: Mister NAC zou op 1 juli officieel aan zijn tweede dienstverband in Breda beginnen.

Penders ruilt zijn tweejarige NAC-contract in voor de kans om op eigen benen te staan bij FC Eindhoven. "Dit is nooit mijn intentie geweest", verklaart de 45-jarige trainer aan BN DeStem. "Met mijn volle bewustzijn heb ik bij NAC een contract getekend. Als het niet was doorgegaan, had ik een paar keer mijn hoofd geschud en net zo enthousiast verdergegaan.”

Jarenlang was Penders assistent en jeugdtrainer bij NAC, maar Eindhoven wilde hij niet laten lopen. Hij moest lang wachten, omdat algemeen directeur Mattijs Manders de oud-verdediger aanvankelijk niet wilde laten gaan. Dat veranderde plotsklaps aan het einde van vorige week.

Penders begrijpt dat het een ingewikkelde situatie was. "Dat besefte ik direct. Het is crisis bij de club. Geen technisch directeur, commissaris technische zaken weg. En dan komt dit er ook nog bij. Ik begrijp dat jullie hier niet op zitten te wachten, heb ik gezegd. Ik heb wel netjes aangegeven dat Eindhoven mij had gebeld en interesse had."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws