Voor het eerst in vijf jaar weer een transfersom voor Helmond Sport

Voor het eerst in vijf jaar weer een transfersom voor Helmond Sport

30-06-2021 09:52 Laatste update: 09:58
21

Helmond Sport raakt clubtopscorer Lance Duijvestijn kwijt aan Almere City. Hij wist met elf goals en vier assists veel aandacht te wekken van clubs, maar het is Almere City geworden. Voor het eerst sinds lange tijd houdt Helmond Sport weer een transfersom over aan een speler.

Duijvestijn tekent tot 2024 bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "Het voelt heel goed om met dit mooie shirt aan te zitten", zegt hij op de clubsite van Almere City. "Qua faciliteiten en plan is alles bij Almere City FC goed geregeld, waardoor dit voor mij de perfecte stap is om mij verder te ontwikkelen. Bij Helmond Sport heb ik met elf goals een productief jaar achter de rug. Die lijn wil ik hier graag doortrekken. Dit is een club die wil groeien, die stappen wil maken. Ik kijk uit naar het nieuwe avontuur en hoop met Almere City FC de stap naar de Eredivisie te gaan maken."

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Helmond Sport voor het eerst in 5,5 jaar tijd een transfersom overhoudt aan een speler. De hoogte van het bedrag is niet bekend, maar dat komt niet in de buurt van de 250.000 die Marcel de Jong in 2016 opleverde. Hij verkaste destijds naar Roda JC. Helmond Sport wist voor het laatst een transfersom te krijgen voor Aleksandar Bjelica, die voor naar verluidt 100.000 euro naar KV Mechelen ging. Dat was eveneens in 2016.