'Ik wilde graag terug naar Nederland en gelukkig wilde PSV mij heel graag hebben'

'Ik wilde graag terug naar Nederland en gelukkig wilde PSV mij heel graag hebben'

Gepubliceerd: woensdag 30 juni 2021 om 11:37wo 30-06-2021 om 11:37

Davy Pröpper verwacht bij PSV het plezier terug te vinden. Zijn laatste seizoen bij Brighton & Hove Albion liep uit op een grote teleurstelling, waardoor hij niets liever wilde dan terugkeren naar Nederland.

Pröpper tekende vorige week voor twee seizoenen bij PSV, dat door bonussen maximaal twee miljoen euro overmaakt naar Engeland. "Dit was de enige optie voor mij", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik heb niet aan andere clubs in het buitenland gedacht, ik wilde graag terug naar Nederland en gelukkig wilde PSV mij heel graag hebben."

"Ik heb drie hele mooie jaren gehad bij Brighton, maar het laatste seizoen was gewoon lastig. Ik ben geblesseerd geweest, raakte mijn plek kwijt en de coronamaatregelen hebben zeker ook meegespeeld. Die waren echt heel streng. We moesten binnen blijven, familie zag ik weinig. Dat was best lastig."

De doelstelling van Pröpper is duidelijk: prijzen winnen, ten koste van Ajax. "Dat PSV zestien punten minder had dan Ajax, is vrij veel", zegt hij. "Ik heb hier succes gehad en dat wil ik weer. Maar eerst wil ik het plezier terugvinden, want dat was het laatste seizoen bij Brighton wel even weg. Dat moet resulteren in goede prestaties. Ik ben 29 jaar en ik kom hier niet om af te bouwen, ik wil prijzen winnen. Dat moet ook bij PSV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws