De Jong (PSV) op de hoogte van wens Pröpper: Speelde echt al een lange tijd

De Jong (PSV) op de hoogte van wens Pröpper: "Speelde echt al een lange tijd"

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 21:26vr 25-06-2021 om 21:26

PSV-directeur John de Jong heeft een drukke week achter de rug. De Eindhovenaren haalden Marco van Ginkel definitief binnen, versterken zich ook met oude bekende Davy Pröpper én braken het contract van Olivier Boscagli open.

Van Ginkel was als huurling vaste klant in Eindhoven, maar mag zich nu definitief contractspeler van PSV noemen. "Mooi dat hij vorig seizoen weer helemaal fit is geworden. En Marco heeft laten zien dat hij weer terug kan naar zijn niveau", aldus De Jong in gesprek met PSV TV. "Het gaat niet één, twee, drie en het is niet binnen een dag geregeld. Maar uiteindelijk is het wel snel gebeurd en ik ben blij dat het voor de eerste training (die stond vrijdag op het programma, red.) rond is gekomen."

Van Ginkel wordt herenigd met Davy Pröpper, die na vier jaar Brighton & Hove Albion terug is gekeerd naar PSV. De 29-jarige Arnhemmer wilde graag weer naar Nederland, wist ook De Jong. "Dat speelde echt al een lange tijd. Uiteindelijk hebben Brighton en Davy goed meegewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ik ben blij dat het nu is gelukt, maar dat is wel een langer traject geweest dan alleen de laatste weken."

Met de contractverlenging van Boscagli krijgt het PSV van 2021/2022 alvast vorm. De Eindhovenaren trappen eind juli het seizoen al af, met een Champions League-tweeluik met Galatasaray. "Die wedstrijd komt tien dagen na de EK-finale al (op 21 juli is het heenduel in EIndhoven, red.). We hebben al een heel goede selectie staan, maar we kijken nog steeds of we ons voor die wedstrijd kunnen versterken. Ik vind dat je daar altijd naar moet streven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV met aankopen als Pröpper en Van Ginkel kampioen worden?

Ja
55%
Nee
45%
(2326 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws