Update: Twente rondt gevoelige overstap af en heeft Heracles-aanvoerder binnen

Update: Twente rondt gevoelige overstap af en heeft Heracles-aanvoerder binnen

01-07-2021 19:02 Laatste update: 19:05
196

Robin Pröpper heeft de knoop doorgehakt, meldt RTV Oost woensdagavond. De bij Heracles Almelo vertrokken verdediger maakt transfervrij de gevoelige overstap naar regiogenoot FC Twente.

Pröpper maakte zijn eerste profminuten bij De Graafschap en speelde de afgelopen vijf seizoen bij Heracles. Na het aflopen van zijn contract zette hij in op een transfer. FC Twente-directeur Jan Streuer bevestigde onlangs al dat Pröpper in beeld is en heeft inmiddels een meerjarig contract klaarliggen. Volgens RTV Oost hoopte de geboren Arnhemmer nog op een buitenlands avontuur, maar heeft hij de voorkeur gegeven aan een verhuizing naar De Grolsch Veste.

Hij wordt voor FC Twente de zesde aanwinst van deze transferzomer. Dinsdag werd Jody Lukoki vastgelegd, eerder meldden Lars Unnerstall, Giovanni Troupée, Manfred Ugalde en Virgil Misidjan zich in Enschede. Pröpper zal de wedstrijden tegen PSV rood omcirkelen in zijn agenda: broer Davy keerde onlangs al terug in Eindhoven, na vier seizoenen bij Brighton & Hove Albion in Engeland.

Update: Robin Pröpper is officieel speler van FC Twente. Dat maken de Tukkers bekend via de clubkanalen. Pröpper, die dus vijf jaar voor aartsrivaal Heracles Almelo speelde, tekent voor drie seizoenen bij Twente. "Voor mij was nu het moment om bij een andere club een nieuwe stap te maken als voetballer", reageert hij op zijn gevoelige overstap. "Bij FC Twente wil ik weer het beste uit mezelf halen en me op die manier blijven ontwikkelen."