BD: Willem II doet zaken met FC Utrecht en lost krapte centraal achterin op

BD: Willem II doet zaken met FC Utrecht en lost krapte centraal achterin op

01-07-2021 10:30 Laatste update: 10:49
35

Emil Bergström verruilt FC Utrecht voor Willem II. Dat weet het Brabants Dagblad te melden. De Zweedse centrale verdediger moet in Tilburg de leegte op gaan vullen die Jordens Peters, Sven van Beek en Sebastian Holmén achter hebben gelaten.

De Tricolores waren naarstig op zoek naar nieuwe centrale verdedigers en technisch directeur Joris Mathijsen heeft nu beet. Bergström, die nog een contract tot medio 2022 had in de Domstad, wordt volgens 'goed ingevoerde bronnen' van het BD op huurbasis overgenomen van FC Utrecht om één van de twee centrale plekken achterin op te gaan vullen.

De 28-jarige Zweed heeft tijdens zijn periode in Utrecht nooit kunnen overtuigen. Hij tekende in 2018 als drievoudig international in De Galgenwaard en kwam over van Rubin Kazan, maar speelde in totaal maar 27 wedstrijden voor de Domstedelingen. In 2019 werd hij al eens verhuurd aan FC Basel en ook ditmaal is het vertrek tijdelijk.

In het Koning Willem II Stadion zal Bergström de schoenen moeten vullen van maar liefst drie vertrokken stoppers. Jordens Peters stopte met voetballen, Sven van Beek werd van Feyenoord gehuurd en Sebastian Holmén had een aflopend contract. Hij zal binnenkort waarschijnlijk in Turkije gaan tekenen.