'On-Belgisch' ex-Ajax-trio nu in kwartfinale EK: 'Ik gun het ze van harte'

'On-Belgisch' ex-Ajax-trio nu in kwartfinale EK: 'Ik gun het ze van harte'

02-07-2021 07:20
36

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen spelen vrijdagavond met België de kwartfinale op het EK tegen Italië. Willem ll-directeur Martin van Geel kan zich het Belgische trio nog goed herinneren vanuit zijn tijd bij Ajax.

Ajax nam Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld over van het Belgische Germinal Beerschot. De verdedigers kwamen via Amsterdam in de Europese top terecht. "Ik heb met alle drie hun eerste profcontract afgesloten", zegt Van Geel in De Telegraaf.

"Voor alle drie gold dat ze een ongelofelijke drive hadden om te slagen. Ze waren ook een beetje on-Belgisch. Heel zelfbewust, met veel flair. Het is natuurlijk een hele stap om op zo'n jonge leeftijd naar Amsterdam te gaan. Maar ze waren vastbesloten om het te maken", vervolgt de algemeen directeur van Willem ll.

FC Utrecht-speler Urby Emanuelson speelde met de Belgen samen. Hij is blij om te zien dat België het goed doet op het EK en hoopt dat er geoogst kan worden. "Misschien kunnen ze hun interlandcarrière mooi afsluiten met de Europese titel. Dat gun ik ze van harte, nu Nederland eruit ligt. De weg is nog lang, maar ik denk zeker dat het mogelijk is. Het is niet gemakkelijk met eerst Italië, dan Spanje of Zwitserland en dan Engeland of een stiekeme verrassing als tegenstanders, maar wat mij betreft behoren ze tot de favorieten voor EK-winst."