Heracles teleurgesteld: 'Dit is echt het laatste wat we van Robin hadden verwacht'

Heracles teleurgesteld: 'Dit is echt het laatste wat we van Robin hadden verwacht'

02-07-2021 08:23
141

Heracles Almelo is niet gelukkig met de pikante overstap van Robin Pröpper naar FC Twente. De verdediger tekende donderdag voor drie seizoenen bij de aartsrivaal uit Enschede. Technisch directeur Tim Gilissen denkt dat geld de belangrijkste reden voor Pröpper was.

Uit de woorden van Gilissen klinkt een hoop teleurstelling. Hij had niet verwacht dat Pröpper daadwerkelijk deze overstap zou maken. Heracles wilde met hem door, maar kreeg nul op het rekest.

"Hij zei steeds in de media dat hij het naar zijn zin had bij ons en een langer verblijf niet uitsloot", zegt Gilissen tegen TC/Tubantia. "Dat is aardig, maar daar hebben we niets van gemerkt. Vorig jaar wilde hij ook niet verlengen, hij verkocht zijn huis, huurde daarna een huis in Almelo en haalde dat deze week leeg. Dan weet je genoeg en nogmaals, dat kan en mag. Dit is geen keus tussen Heracles en FC Twente, omdat we eigenlijk al een jaar weten dat hij weg wil. Maar het sentiment kunnen we niet negeren, het steekt en is teleurstellend. Dit is echt het laatste wat we van Robin hadden verwacht."

Gilissen heeft er moeite mee. Alles wees er volgens hem op dat Pröpper naar het buitenland zou gaan, maar donderdag tekende hij bij Twente. "Ook voor de mensen op de club is het lastig. Ik heb Robin de laatste weken meerdere keren gesproken. Ik weet hoe hij denkt over deze stap. Het is eerder wel eens ter sprake gekomen, toen er nog niets speelde. Het was voor hem absoluut geen optie, hij wilde naar het buitenland. Daar gingen we vanuit."

Volgens Tubantia gaat Pröpper er 'naar verluidt' meer dan anderhalve ton per jaar op vooruit bij Twente.