Feyenoord zoekt weer dichtbij huis: Kunnen niet zonder Vrienden van Feyenoord

Feyenoord zoekt weer dichtbij huis: "Kunnen niet zonder Vrienden van Feyenoord"

02-07-2021 11:13
162

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam heeft donderdagavond tekst en uitleg over de financiële situatie van de club. De nummer vijf van het vorige Eredivisie-seizoen flirtte in 2019 met een overname door een Amerikaanse partij, maar zoekt het nu weer dichtbij huis.

Dat heeft Krabbendam donderdagavond in De Oranjezomer laten weten. "Dat is ook wel apart, ze hebben natuurlijk heel lang gedacht aan Amerikaanse investeerders. Maar het is intussen wel zover dat ze gaan werken aan een Rotterdamse of Nederlandse groep investeerders die Feyenoord moeten gaan helpen", aldus de Voetbal International-journalist. "Om in ieder geval die komende window goed door te komen en ook op de langere termijn te investeren. Dat zijn weer vrienden van Feyenoord."

De organisatie Vrienden van Feyenoord zag tijdens het seizoen 2009/2010 het levenslicht: een groep gefortuneerde fans stond de club financieel bij, in ruil voor inspraak en een zetel in de raad van commissarissen. Feyenoord leek zich hieraan te willen ontworstelen, door toenadering te zoeken tot de Amerikaanse markt, maar is tóch weer aangewezen op lokale investeerders. "Ze kunnen niet zonder Vrienden van Feyenoord en Vrienden aan de Maas. En weet ik veel wat voor vrienden ze nog meer allemaal hebben", vertelt Krabbendam.

Volgens de Feyenoord-watcher is er nooit een buitenlandse partij geweest die concreet geïnteresseerd is in de Feyenoord-aandelen. "Ja, twee jaar geleden eventjes. Toen zijn ze (de beoogde Amerikaanse kopers, red.) eventjes in Rotterdam geweest. Maar daarna nooit meer. Dus het moet toch echt weer vanuit de stad en de omgeving zelf komen."