FC Groningen-nieuweling raakt zwaargeblesseerd en is maanden afwezig

FC Groningen-nieuweling raakt zwaargeblesseerd en is maanden afwezig

02-07-2021 14:46 Laatste update: 15:02
25

FC Groningen-nieuweling Radinio Balker staat voorlopig aan de kant. De van Almere City overgekomen verdediger heeft een zware blessure opgelopen. Het herstel neemt vermoedelijk enkele maanden in beslag.

"Radinio is bij ons aangesloten en was hartstikke fit. Hij kwam heel sterk uit de testdagen en begon deze week met de groepstraining. Helaas gebeurde er wat vervelends tijdens de training enkele dagen geleden en blijkt hij nu langdurig geblesseerd te zijn", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen.

Volgens Fledderus maakte Balker een goede indruk op de training, de verdediger baalt als een stekker. "Ik heb met verschillende spelers gesproken en allemaal zijn ze unaniem positief over de kwaliteiten van Balker. Het is zonde voor ons, maar vooral ook voor hemzelf. We wensen Radinio ontzettend veel sterkte in zijn herstel en zullen hem optimaal begeleiden in zijn revalidatie."

Balker komt zelf ook aan het woord. "Ik had het begin bij mijn nieuwe club ook anders voorgesteld, maar ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen."