Update: Geduchte concurrent voor Brobbey: Leipzig bevestigt komst Silva

Update: Geduchte concurrent voor Brobbey: Leipzig bevestigt komst Silva

Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2021 om 16:11vr 02-07-2021 om 16:11

Laatste update: vrijdag 2 juli 2021 om 18:57vr 02-07-2021 om 18:57

Brian Brobbey gaat er komend seizoen bij RB Leipzig een geduchte concurrent bij krijgen. André Silva, EK-ganger én vice-topscorer van het vorige Bundesliga-seizoen, staat op het punt om zich aan Die Roten Bullen te verbinden.

De 25-jarige Portugees speelde de afgelopen twee seizoenen voor Eintracht Frankfurt en was goed voor veertig Bundesliga-treffers namens Die Adler. 28 daarvan maakte hij in de vorige voetbaljaargang, waarmee hij tussen Robert Lewandowski (Bayern München, 41) en Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund, 27) in op het topscorerspodium eindigde.

Die scoringsdrift heeft de interesse van Leipzig gewekt. Volgens Die Leipziger Volkszeitung is de transfer op een haar na rond: Silva heeft zijn medische keuring zelfs al doorstaan. Als de transfer eenmaal rond is, heeft Leipzig met Silva, Brobbey, Yussuf Poulsen, Hee-Chan Hwang, Alexander Sörloth, Emil Forsberg en Ademola Lookman zeven opties voor de voorste posities. Het plaatselijke medium verwacht dan ook dat Leipzig één of meerdere spelers gaat verhuren of verkopoen: vooralsnog lijken Hwang, Lookman en Sörloth de aangewezen namen hiervoor.

Update: RB Leipzig heeft de komst van André Silva bevestigd. De 25-jarige Portugese EK-ganger moet de concurrentie aangaan met Brian Brobbey. Hij komt over van Eintracht Frankfurt, waarvoor hij het afgelopen seizoen 28 keer scoorde in de Bundesliga. 

Silva tekent een contract tot medio 2026 bij Leipzig. "Deze club heeft veel ambitie en ik wil daar graag aan meehelpen", zegt de goaltjesdief op de clubsite. "Het liefst doe ik dat met zo veel mogelijk doelpunten. Ik wil op het allerhoogste niveau spelen en dat kan hier in de Champions League. Met Leipzig kan ik meespelen in de koningsklasse."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws