'Vrees voor Richarlisonnetje neemt toe: Ajax-target Sulemana gespot in Rennes'

'Vrees voor Richarlisonnetje neemt toe: Ajax-target Sulemana gespot in Rennes'

02-07-2021 19:22 Laatste update: 20:49
195

Ajax stevende op een akkoord af met Kamaldeen Sulemana, maar de Ghanees lijkt zijn keuze nog niet te hebben gemaakt. De negentienjarige aanvaller van FC Nordsjaelland is gespot in Rennes, zo weet De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

Ajax zit al langer achter Sulemana aan, net als Manchester United. Nu is echter ook Stade Rennes op het toneel verschenen. "Het is op zich heel opmerkelijk, want met Ajax is eigenlijk alles rond", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "De zaakwaarnemers die heel veel geld vroegen, zijn ingebonden. Ajax dacht een akkoord de hebben met de speler, zaakwaarnemers en met de club, maar Sulemana kreeg een beetje last van plankenkoorts."

Sulemana bracht onlangs ook een bezoek aan Amsterdam, maar spijkers met koppen werden toen niet geslagen. "Hij zou gekeurd worden, maar had ineens twee dagen uitstel gevraagd", legt Verweij uit. "Opeens was hij terug naar Denemarken en nu duikt hij op in Rennes. Het dreigt een 'Richarlisonnetje' te worden. Ik vrees voor Ajax dat hij door de vingers gaat glippen, alleen het schiet alle kanten op, dus het kan ook de goede kant op schieten."

Verweij noemt Ajax de ideale vervolgstap voor de dribbelaar. Bij de Nederlandse kampioen is bovendien zijn goede vriend Mohammed Kudus actief. "Maar de eigenaar van Stade Rennes is schathemeltjerijk, dus misschien dat het toch een financiële kwestie is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie