Man of the Match Simón wil eretitel delen: 'Hij heeft geweldig gekeept'

Man of the Match Simón wil eretitel delen: 'Hij heeft geweldig gekeept'

Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2021 om 23:15vr 02-07-2021 om 23:15

Laatste update: zaterdag 3 juli 2021 om 11:57za 03-07-2021 om 11:57

De UEFA kroonde na afloop van het EK-duel tussen Zwitserland en Spanje doelman Unai Simón tot Man of the Match. De Spaanse doelman erkende echter dat zijn Zwitserse collega Yann Sommer meer aanspraak maakte op de eretitel.

Met maar liefst tien reddingen, het hoogste aantal in één wedstrijd op dit EK, hield Sommer zijn ploeg 120 minuten lang op de been. Na een rode kaart vroeg in de tweede helft, was het vooral aan de doelman te danken dat Zwitserland het tot een allesbeslissende penaltyserie schopte.

In de strafschoppenreeks trok Simón uiteindelijk aan het langste eind. De doelman keerde twee Zwitserse penalty's. "Maar ik zou de prijs aan Sommer geven, want hij heeft 120 minuten lang geweldig gekeept", wordt de doelman geciteerd door Marca.

Sommer, die als verliezer van het veld stapte, kon het na afloop van de wedstrijd niet droog houden. "Ik ben trots op het team en de staf voor ons optreden tijdens dit toernooi. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen, zeker na de rode kaart, maar we hebben het goed gedaan. Helaas verloren we de penaltyreeks, maar ik ga trots naar huis", vertelt de doelman voor de camera van de Zwitserse omroep SRF.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws