'Bosz wil Ajax-bekende Onana deze zomer naar Olympique Lyon halen'

'Bosz wil Ajax-bekende Onana deze zomer naar Olympique Lyon halen'

03-07-2021 20:30
85

Peter Bosz wil Andre Onana dolgraag naar Olympique Lyon halen deze zomer, meldt L'Équipe zaterdag. De Nederlandse trainer kent de 25-jarige doelman uit zijn eigen tijd bij Ajax en dringt bij de clubleiding van Les Gones aan op zijn komst.

Onder Bosz veroverde Onana een basisplaats in Amsterdam en de oefenmeester is hem nog niet vergeten. De Kameroener wordt gezien als een ambitieus transferdoelwit voor de Europa League-deelnemer, maar Lyon ziet kansen door de goede relatie tussen Onana en Bosz, schrijft de Franse sportkrant.

Wedden

Meer odds

Onana zit nog tot 4 november een dopingschorsing uit, al mag hij vanaf september wel weer trainen. In januari wil hij echter ook meedoen aan de Afrika Cup. Ook Arsenal en Internazionale zitten achter hem aan, maar zij zijn om die reden huiverig om een transfersom op tafel te leggen en willen hem liever transfervrij oppikken na het komende seizoen. Volgens L'Équipe sprak Onana al wel met de Italiaanse kampioen. The Gunners zouden hem ondertussen geen basisplaats willen beloven door de aanwezigheid van Bernd Leno.

Lyon hoopt van de aarzeling in Milaan en Londen te profiteren. Bosz zou Onana in zijn eerste seizoen de voorkeur willen geven in de Europa League en de Franse beker, zodra zijn schorsing tenminste is afgelopen. Anthony Lopes mag in de Ligue 1 het seizoen als eerste keus afmaken. Vanaf volgende zomer zou de strijd tussen de twee dan helemaal open liggen.

Volgens L'Équipe heeft Lyon inmiddels gesproken met de zaakwaarnemer van Onana, die een langdurig contract kan ondertekenen. De Ajacied zou geïnteresseerd zijn in het voorstel, maar moet zijn keuze nog maken. Ook andere Franse clubs tonen belangstelling voor Onana, die zo'n acht miljoen euro moet opleveren.