Ex-international Kroos voorziet ook einde clubcarrière: 'Dan ben ik 33'

Ex-international Kroos voorziet ook einde clubcarrière: 'Dan ben ik 33'

03-07-2021 22:28
49

Toni Kroos zette na de EK-uitschakeling van Duitsland een punt achter zijn interlandcarrière en lijkt over niet al te lange tijd definitief te stoppen. De middenvelder van Real Madrid sluit niet uit dat hij in 2023 al zijn schoenen aan de wilgen hangt.

Kroos maakte in 2007 zijn profdebuut namens Bayern München: sindsdien speelde hij voor Bayer Leverkusen, opnieuw Der Rekordmeister en vertrok hij in 2014 naar Real Madrid. Het lijkt erop dat Kroos geen transfers meer gaat maken. "Wanneer is nog de vraag, maar ik ben er absoluut zeker van dat ik mijn carrière hier zal beëindigen", wordt hij geciteerd door Marca.

De geboren Oost-Duitser staat nog tot 2023 onder contract bij De Koninklijke en sluit niet uit dat hij over twee jaar ook definitief afzwaait. "Het zou goed kunnen, tegen die tijd ben ik 33. Ik zal voor die tijd beslissen of ik dan nog bij zal tekenen."

Eerder deze week speelde Kroos zijn 106de en laatste interland namens Die Mannschaft, met wie hij in 2014 wereldkampioen wordt. 'Ik wilde niets liever dan 109 wedstrijden spelen en die ene grote prijs pakken, het EK, maar ik heb al een tijdje besloten om na dit toernooi te stoppen. Voor mij was het al duidelijk dat ik niet beschikbaar zou zijn voor het WK van 2022 in Qatar', liet hij na de verloren achtste finalewedstrijd tegen Engeland weten.