Dumfries-opvolger in startblokken bij PSV: 'Vergroot mijn kans, ben ik blij mee'

Dumfries-opvolger in startblokken bij PSV: 'Vergroot mijn kans, ben ik blij mee'

04-07-2021 07:43
52

Shurandy Sambo weet dat een transfer van Denzel Dumfries goed voor hem kan uitpakken bij PSV. De negentienjarige vleugelverdediger juicht een mooie stap voor de Oranje-international mede daarom toe, vertelt hij aan ESPN.

PSV-trainer Roger Schmidt geeft Sambo tijdens de voorbereiding de kans om zich te bewijzen. De rechtsback speelde zaterdag 45 minuten mee tijdens de 6-2 oefenzege op RWDM. Hij beseft dat de ijzersterke prestaties van Dumfries op het EK een deur voor hem kunnen openen. "Wij zijn ook vrienden. Je hoopt dat hij het goed doet, net als Donyell en Cody. Maar natuurlijk, het vergroot mijn kans wel als hij weggaat. Daar ben ik alleen maar blij om."

"En Denzel deed het goed, maakte de eerste twee goals", vervolgt Sambo. "Ik was blij voor hem. Hij heeft het goed gedaan. Al had ik wel gehoopt dat Nederland verder was gekomen. Waarschijnlijk gaat hij een transfer maken. Dan wacht je op je kans. Dan moet ik het laten zien."

Sambo heeft veel geleerd van de aanvoerder van PSV. "We hebben het afgelopen seizoen veel gepraat. Hoe hij het doet. Wat ik van hem kan leren. Wat ik mee kan nemen. Ik ben ook een opkomende back. Ik probeer mijn techniek daar wel meer aan toe te voegen. Maar zeker het loopvermogen probeer ik van hem te leren."